Medische begeleiding

De Sportkliniek

We hebben als jeugdopleiding een samenwerking met DE SPORTKLINIEK van AZ Vesalius Tongeren. De dokters van De Sportkliniek communiceren met onze club en met onze kinesisten en performance coach over de beste aanpak voor de speler, de opvolging en de revalidatie.

De sportkliniek maakt gebruik van een online afsprakensysteem.

Afspraken worden ingepland op maandag en elke sporter die zich aanmeldt moet nooit langer dan een week wachten op een afspraak.

“Omdat we geblesseerde sporters sneller kunnen zien wordt de service beter,” aldus de artsen. “Een combinatie van kwaliteit en snelheid, dat is onze sterkte.”

Het medische team

Contact
De sportkliniek, tel. 012 39 78 91, e-mail: sportkliniek@azvesalius.be

AZ Vesalius
Hazelereik 51
3700 Tongeren

dr. Kristof Smeets, dr. Leonie Geukens, dr. Raf Suy

Kinesist

Voor revalidatie van onze jeugdspelers werken we samen met Revalidatie Buckinx in Tongeren.

  • Master in de Kinesitherapie: Pieter Buckinx
  • Master in de Kinesitherapie: Yannic Vanlessen

Afspraak maken via 0475 32 73 23 of via mail: kinepraktijk.buckinx@gmail.com 

Belangrijk: Vermeld bij het maken van de afspraak dat men (jeugd)speler van KFC Heur Tongeren is.

Revalidatie Buckinx
Linderstraat 159
3700 Tongeren

Procedure

  • De speler maakt een afspraak met Revalidatie Buckinx
  • Revalidatie Buckinx geeft advies met betrekking tot de revalidatie of verzorging aan de speler, met betrekking tot het mogen spelen of trainen aan de ploegtrainer en verwijst door naar de Sportkliniek (zie hoger) of naar onze performance coach (zie lager)
  • Revalidatie Buckinx geeft advies over wanneer de speler terug mag trainen/spelen
kinesisten Pieter Buckinx en Yannic Vanlessen

Blessurepreventie

Wouter Vandevenne en Cédric Tomsin begeleiden al meer dan 5 jaar de wekelijkse stabilisatie- en krachttraingen van onze bovenbouwploegen. Met deze trainingen zorgen ze ook voor de blessurepreventie van onze jeugdspelers. Spelers die dit wensen en nodig achten kunnen (tegen vergoeding) een individueel traject bij hen volgen, naast de trainingen bij KFC Heur Tongeren. Steeds in overleg met de ploegtrainer en de technisch verantwoordelijke jeugdopleiding.

Klik hier voor meer info.

Performance Coach

Onze performance Coach, Peter Hayen, begeleidt de jeugdspelers bij hun revalidatie op de club zelf. Hij is 1 keer per week gedurende enkele uren aanwezig op het jeugdcomplex en ziet dan de geblesseerde spelers, helpt hen hun revalidatieoefeningen op de juiste manier te doen, en geeft tips met betrekking tot oefeningen in het kader van blessurepreventie. Dit is een gratis service die de club aanbiedt. Er dient steeds een afspraak gemaakt te worden.

Afspraak maken met Peter via mail:  Performancecoach@kfcheurtongeren.be of via telefoon: 0473 50 03 41

Performance coach Peter Hayen

Voedingsconsulent

Voor informatie en begeleiding rond gezonde en sportieve voeding werken we samen met voedingscoach Joany Looijer van Athlete Food Coaching. Zij geeft infosessies rond gezonde voeding, geeft onze spelers en ouders voedingstips en kan ook geconsulteerd worden (tegen vergoeding) voor wie hiermee een stapje verder wil gaan.

Afspraak maken met Joany kan via mail: athletefoodcoaching1@outlook.com of via telefoon: 0497 41 44 56

voedingscoach Joany Looijer